MSC Meraviglia bodo krstili v luki Le Havre

MSC Cruises je napovedal, da bo njegova nova potniška ladja MSC Meraviglia krščena 1. junija 2017 v Le Havre. Leta 2017 bo to francosko pristanišče praznovalo 500 obletnico delovanja. MSC Meraviglia bo razporejena v Marseillu na svoji prvi sezoni v Sredozemlju.

Novico so potrdili 1. februarja na slovestnosti v St Nazaire, kjer gradijo ladjo. Ladjo bodo krstile Charlotte Bellanger iz pristanišča Le Havre, Marie Gabrielle Gossiaux iz STX France in Mariella Castellano MSC Cruises.

Izvršni predsednik MSC Cruises, Pierfrancesco Vago, je komentiral:

“Enajstič smo v ladjedelnici STX France na slovesnosti kovancev, kar je odraz tega, kako močne so naše vezi s Francijo, v kateri so bile zgrajene vse naše ladje sedanje flote. To pomeni, da je MSC Cruises, ko gre za izvoz pogodb, številka ena in tuji zasebni vlagatelj v Franciji.”

MSC Cruises že prihaja v Le Havre, letos pričakujejo 125 obiskov in okoli 280.000 potnikov. Lani je bilo 95 klicev in skoraj 224.370 potnikov, kar je deloma posledica slabih vremenskih pogojev, ki izhajajo iz odpovedi klicev in tudi zapoznele dostave AIDAprima.

Vir : cruisemapper.com , foto : meiomaritimo.com

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s