MSC Cruises je potdil opcijo še za dve dodatni ladji nove generacije

MSC Cruises je v ladjedelnici STX France potrdil možnost izgradnje dodatnih dveh plovil. Člani Meraviglia-Plus razreda bo težje in večje, s skupno 2.444 kabinami in največjo zmogljivostjo 8.000 oseb (potniki + posadka). Dostava se pričakuje v letu oktobru 2019 in septembru 2020.

Te 331 metrov dolge ladje razreda Meraviglia-Plus se bodo lahko pohvalile z elegantnim in inovativnim oblikovanjem. Imele bodo 200 kabin in tako sprejele skoraj 6.300 gostov, ki bodo imeli impresivno zajeto 111 metrov dolgo pešpot in LED kupolo. Za nepozabno družabno zabavo so pred kratkim napovedali z partnerstvom s Cirque du Soleil, ki se bodo predstavili v posebnem prilagojenem in oblikovanem bivalnim salonom. Meraviglia-Plus ladje bodo predstavili tudi drugo novost v industriji in sicer morski muzej klasične in sodobne umetnosti, ki bo omogočal da gostje izkusijo mojstrovino dela iz celega sveta v sodelovanju s številnimi kulturnimi centri, muzeji, klasične in sodobne umetnosti, kot tudi javne in zasebne institucije. Poleg tega novo partnerstvo s Samsungom omogoča ladjam razreda Meraviglia in Meraviglia-Plus postavljanje novih standardov pametnih ladij z najnovejšo tehnologijo na zaslonu in mobilnim rešitvam za medicinsko opremo.

Vrednost dveh novih ladij znaša 1,6 milijarde evrov, celotna investicije MSC Cruises dveh ladij razreda Meraviglia in dveh razreda Meraviglia-Plus se vzpenja do 3 milijarde evrov.

Na tradicionalna slovesnosti polaganja kobilice je prisostvoval tudi francoski minister za gospodarstvo, industrijo in digitalni sektor g. Emmanuel Macron in župan mesta Le Havre, g. Edouard Philippe. Pričakuje se, da bo MSC Meraviglia dostavljena v šestem mesecu leta 2017, danes so objavil, da bo njen krst potekal 1.6.2017 v mestu Le Havre

Vir + foto : msckrstarenja.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s