Gradnja novih trajektov na LNG pogon za CMAL

Ferguson Marine Engineering Limited (FMEL) je v Clyde začela gradnjo dveh novih 100 metrskih trajektov za povezavo mreže Clyde – Hebrides. Trajekti so v lasti Caledonian Maritime Assets Ltd (CMAL), in so namenjeni prevozov 127 avtomobilov ali 16 težkih tovornih vozil. lahko pa prevažajo kombinacijo obojega in do 1.000 potnikov.

Novi trajekti so namenjeni za linijo Ardrossan-Brodick in Uig Triangle, čeprav naj bi bila končna odločitev o razporeditvi plovil v rokah upravljavca trajektov. Ta se bo odločil na podlagi obvestil o analizi povpraševanja na vseh glavnih progah.

Trajekti bodo delovali na dvojno gorivo, tako lahko delujejo na utekočinjen zemeljski plin (LNG) in dizel.

Pogodba vredna 97 milijonov funtov je bila podpisana oktobra 2015 in zavarovala okoli 150 obstoječih delovnih mest na območju luke Glasgow in Inverclyde.

Prvi trajekt se pričakuje, da se dostavi v maju 2018, drugega pa bodo dostavili v naslednjih nekaj mesecev.

“Škotska vlada se je zavezala k ustvarjanju življenjskih delovnih mest, ki so potrebni za spodbujanje lokalnega gospodarstva in pomoč pri spodbujanju rasti na Škotskem. Ta 97 milijonov funtov vredna pogodba pomeni za FMEL, da ohranijo svojo 150-člansko delovno silo.” je dejal Škotski minister za promet in otok, Derek Mackay.

“Novogradnja številka 801 in 802 bosta postala del najnovejše ladje v floti in okrepila svojo zavezanost k uporabi najsodobnejše tehnologije in oblikovanja za ustvarjanje trajnostne in zanesljive trajekte. Zelo se veselimo, da bo prvo od teh plovil, v uporabi leta 2018. Ta projekt gradnje je zadnji korak k našim ambicioznim načrtom za obnovo flote, ki zagotavljajo da naši trajekti še naprej izpolnjujejo potrebe skupnosti, ki jim služijo,” je dodal Erik Ostergaard, predsednik CMAL.

Vir : worldmaritimenews.com , foto : CMAL

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s