APM Terminals Pipavav pozdravlja prvi indijski RO-RO servis

APM Terminals Pipavav je 5. februarja pozdravil prvo RO-RO plovilo IDM Symex, ki je prišel s tovorom 800 Hyundai avtomobilov naloženih v luki Chennai. Avtomobili so namenjeni za Indijski trg.

To je prva domača pošiljka od odločitve Indijskega ministrstva za ladje, da sprosti predpise za posebna plovila.

APM Terminals Pipavav, je del APM Terminals Global Terminal Network, ki je začel izvoz roll-on / roll-off (Ro / Ro) storitve, avgusta 2015.

Ponosni smo, da smo del te zgodovinske in inovativne notranje obalne pošiljke indijskih avtomobilov, ki služijo za Indijski rastoči avtomobilski industriji” je dejal Keld Pedersen, generalni direktor APM Terminals Pipavav.

Novi avtomobili, namenjeni za prodajalce v zahodni Indiji je nastal ko je Hyundai Motor India Limited (HMIL) ustanovil avtomobilski proizvodni obrat v bližini Chennai, ki je drugi največji proizvajalec avtomobilov za Indijo, in njen največji avtomobilski izvoznik.

Po analitičnih napovedih v avtomobilski industriji naj bi Indija v roku petih let prehitela Japonsko, ki je svetovni proizvajalec avtomobilov. Tržni delež se bo iz 20% v letu 2015 povečal na 28% do leta 2021. Indija, kjer živi 1,2 milijarde, bi lahko po napovedih dosegla v letu 2016 rekordnih 2,2 milijona prodaje novih avtomobilov.

Vir : worldmaritimenews.com , foto : APMT

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s