Položena kobilica za Tallinkov hitri trajekt “Megastar” na LNG pogon

Zaključna dela na trupu Tallinkovega novega hitrega trajekta “Megastar” so se začela 9. februarja v ladjedelnici Turku Meyer. Trajekt na LNG pogon bo okolju prijazen, nov trup je zasnoval Meyer Turku, in bo imel veliko manjšo odpornost na vodo in lažjo navigacijo za plovbo po ledu, je dejal lastnik ladje.

“Že več kot leto dni smo zasnovali Tallinkov hitri trajekt v dobrem sodelovanju z lastnikom ladje, da bi ustvarili novo generacijo ladij na LNG pogon in novo arhitekturo za javne prostore. Ker je to naše prvo plovilo na LNG pogon z nadgradnjo na številnih področjih, praznujemo vsak korak, ko se bliža dobava v naslednjem letu. Komaj čakamo, da ga predstavimo našim potnikom, “je dejal Janek Stalmeister, predsednik uprave AS Tallink Grupp.

” MEGASTAR ” bo dolg 212 metra, sprejel pa bo skupaj 2.800 potnikov in bo začel delo na relaciji Talin – Helsinki. Začetek obratovanja je predviden v začetku leta 2017. Kot gorivo se bo uporabljal utekočinjeni zemeljski plin, ampak bo lahko tudi vozil na MGO. Trajekt bo imel 49 000 BT, pluje pa s hitrostjo 27 vozlov.

Vir : pomorac.net

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s