Höegh imenoval najnovejše Post Panamax PCTC plovilo

Norveški ponudnik RoRo transportnih storitev Höegh Autoliners je imenoval svojo najnovejšo Post Panamax PCTC plovilo, razreda New Horizon v Xiamen Shipbuilding Industries na Kitajskem. Imenovali so ga Höegh Tracer in je tretji v seriji šestih Post Panamax plovil v okviru oblikovanja New Horizon, ki ga bo Höegh Autoliners sprejel v dobavo v tem letu. Prostor na krovu je velik 71.400 kvadratnih metrov, nosilnost pa 8.500 avtomobilov. Plovilo je eden od največjih Pure Car and Truck Carriers (PCTC), je povedal Höegh.

“Prva dva New Horizon plovila, HOEGH Target in HOEGH Trigger že dragoceno prispevata k naši floti. Z našim poudarkom na zadovoljstvu kupcev, za dodatno prilagodljivost nam bodo ta plovila zagotovila, večjo ponudbo storitev za naše stranke,” je dejal Steinar Lovdal, vodja upravljanja zmogljivosti v Hoegh Autoliners.”

HOEGH Tracer ima večjo odprtino vrat od sedanjih plovil HOEGH Autoliners , kar omogoča nalaganje in prevoz tovora do višine 6,5 metra in širine 12 metra.

Extra rampa omogoča prevoz tovora, ki lahko tehta do 375 ton, ki se razbremeni preko rampe na krmi in sprejme 22 ton več kot stranska rampa.

Plovilo bo začelo svoje prvo potovanje meseca marca iz vzhodne Azije v Evropo, nato pa odplul iz Evrope nazaj v vzhodno Azijo preko Afrike in Oceanije.

Vir : worldmaritimenews.com , foto : Höegh Autoliners

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s