FSL Trust je prodal dve kontejnerski ladji zaradi pomanjkanja dela

FSL Trust Management Pte lastnik prve ladje “Lease Trust”, je prodal dve kontejnerski ladji za 10,8 milijona ameriških dolarjev, saj ni našel dodatne zaposlitve za obe ladji v zelo prezasedenem trgu.

Ever Radiant in Ever Respect, kapacitete 4.299 TEU sta bili zgrajeni v letih 1994 – 1995 na Japonskem.

Obe plovili sta bili v čarterskem najemu tajvanskega ladjarja Evergreen Marine Corporate Ltd, z končanjem najema tega meseca.

“Kljub najboljših močeh FSL Trust, glede na sedanje stanje na trgu kontejnerskega prevoza, dodatno zaposlitev za plovila, ni bilo mogoče najti, zato je bila odločitev, o prodaji hitro sprejeta. Izkupiček se bo uporabljal predvsem za zmanjšanje zaupanja, ki je izjemno dolg in rednimi odplačili dolga, “pravi Alan Hatton, izvršni direktor FSLTM.

Nekaj več kot 8 milijonov ameriških dolarjev prihodkov od prodaje plovil se bo uporabljal za izjemno posojilo, nato pa bodo zmanjšali vračilo četrtletnega posojila, ki je v prvem četrtletju letošnjega leta znašal približno 320.000 dolarjev.

Flota FSL Trust sedaj znaša 22 plovil, ki obsega pet kontejnerskih plovil, 12 tankerjev za prevoz nafte, tri kemične tankerje in dva tankerja za prevoz olja.

Vir : worldmaritimenews.com , foto : FSL Trust

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s