Philly Shipyard začela graditi prvi tanker na LNG pogon

Ladjedelnica Philly Shipyard, Inc. (PSINC) je postavila kobilico za izdelavo prvega od štirih tankerjev za American Petroleum Tankers (APT), hčerinsko družbo Kinder Morgan.

Tanker v dolžino meri 182 metra, prevaža lahko do 50.000 ton surove nafte ali naftnih derivatov. Zgrajen naj bi bil do konca letošnjega leta.

“Danes (27. januar) zaznamuje naš 25. gredelj, na praznovanju sem zelo ponosen na 1200 moških in žensk v ladjedelnici Philly za njihovo nepopustljivo strastjo” je dejal Steinar Nerbovik , predsednik in izvršni direktor Philly Shipyard.

Tier II tankerji, nosilnosti 50.000 dwt ton, za prevoz proizvodov temeljijo na Hyundai Mipo Dockyards (HMD) zasnovi, ki vključuje številne funkcije učinkovitosti porabe goriva, prilagodljivo zmogljivost tovora in najnovejših regulativnih zahtev, so dejali v ladjedelnici. Plovila bodo zgrajena z upoštevanjem uporabe utekočinjenega zemeljskega plina za pogon v prihodnosti.

Ladjedelnica Philly trenutno gradi štiri tankerje za prevoz izdelkov za APT, ki so načrtovani za dobavo v letu 2016 in 2017. Prav tako so v izgradnji tudi dva 50.000 DWT tankerji za prevoz proizvodov za Crowley Maritime Corporation z načrtovanimi dobavami v letu 2016 in dve kontejnerski ladji, kapacitete 3.600 TEU za Matson Navigation Company , Inc. z načrtovanimi dobavami v letu 2018.

Vir : worldmaritimenews.com , foto : Philly Shipyard

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s