Wartsila in Cavotec razvila prvo morsko brezžično polnilnico

Cavotec ferry at the pear charging

Wartsila in Cavotec sta podpisala sporazum, da skupaj razvijeta prvo kombinirano indukcijsko polnjenje in samodejni koncept priveza. Wärtsilä je razvil brezžični sistem obračunavanja, ki temelji na induktivni prenosi moči. Cavotec zagotavlja avtomatizirane sisteme za privez različnih vrst plovil, kot tudi omrežno napetost in kolutne sisteme. Z združevanjem moči in znanje obeh družb, bo nastal koncept integrirano brezžično polnjenje in privez. Koncept je treba razviti za uporabo v modelih ladij Wärtsilä.

Brezžično polnjenje odpravlja kabelsko povezavo med plovilom in obalo, s čimer se zagotovi in olajša varne povezave in odklope. Prav tako zmanjšuje potrebo po vzdrževanju, saj je obraba fizičnih povezovalnih vodov minimalna. Podobno se je možno izogniti poškodbam električnih vtičnic, ki jih povzroči morska voda, sneg in led. Integriran sistem novega projekta bo imel več kot 1 MW električne energije. To je 300-krat več, kot imajo sedanji polnilci za električne avtomobile.

Sistem CAVOTEC ima avtomatizirano tehnologijo priveza, ki temelji na vakumu, kar odpravlja potrebo po konvencionalnih vrveh za privez. Daljinsko vodene vakuumske blazine so potisnjene ali montirane na pomolu in sprostijo plovilo v nekaj sekundah.

“V zadnjih letih je bilo brezžično polnjenje uvedeno za avtomobile, avtobuse in vlake. Wärtsilä je zdaj to omogočil tudi za morska plovila. Ta sporazum z CAVOTEC bo omogočil da to tehnologijo dostavijo v integrirano zaračunavanje in priveza,” pravi Peter Rogers, direktor Power Products, Wartsila Marine Solutions.

“To je razburljiv projekt in veseli smo, da bomo v sodelovanju z Wärtsilä, naredili ladijski promet čist, varnejši in lažji. Zamislili smo integrirano brezžično polnjenje in privez” je dejal otonel Popesco, predsednik uprave CAVOTEC skupine.

Okoljski izziv je bil izhodišče za delo Wärtsilä pri razvijanju baterije / hibridne tehnologije za morska plovila. S tem, da je brezžično polnjenje ladijskih akumulatorjev možno, je elektrifikacija obalno plovbo še okrepila, kar je povzročilo znatno znižanje škodljivih emisij izpušnih plinov. Wärtsilä je že začela inovativen trajektni koncept brezžičnega polnjenje na indukcijske baterije.

Vir in foto : wartsila.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s