DP World in Ruski investicijski sklad oblikujeta novo skupno podjetje

DP World Russia bo vlagala v Ruska pristanišča in logistično infrastrukturo. Svetovna trgovina je omogočila DP World in Ruskemu investicijskemu skladu (RDIF) začetek novega skupnega podjetja za ciljanje pristanišč, prevoza in logističnih infrastruktur v Rusiji.

Njegova ekscelenca Sultan Ahmed Bin Sulayem, predsednik DP World in Kirill Dmitriev, Russian Direct Investment Fund CEO, sta ob robu svetovnega gospodarskega foruma v Davosu podpisala dokument, ki bo določal ključne pojme in načela skupnega podjetja v katerem bo imel DP World v lasti 80% delež, preostalih 20% pa RDIF.

Pod imenom DP World Russia, bo podjetje ciljalo na marine, suha pristanišča in logistične infrastrukture v različnih delih Rusije.

“DP World Russia”, pričakovati je vlaganja v daljšem časovnem obdobju skupaj za 2 milijardi dolarjev v nadgradnje ruskih pristanišč, in uvajanje mednarodnih najboljših praks v operacijah za izboljšanje trgovinskega povezovanja v korist ruskih podjetij, potrošnikov in skupnosti.

HE Sultan Ahmed Bin Sulayem, DP World predsednik, je dejal:

“Rusija je bila vedno privlačen in namembni trg za nas z velikimi dolgoročnimi možnostmi za rast. To skupno podjetje omogoča DP World in RDIF graditi na prednostih trgih pri zagotavljanju gospodarske blaginje v Rusijo. Prav tako je to še en odličen primer strateških partnerstev z vladnimi zainteresiranimi stranmi, model, ki se je izkazal za zelo uspešen je za nami v preteklih letih. Pristanišča in logistične infrastrukture so dolgoročne naložbe, in to je razlog, zakaj, smo vlagali raje v pristop, ki prepoznava prednosti delitve sredstev za skupni cilj.

RDIF ima dokazano zgodovino vlaganja z drugimi svetovnimi podjetji in smo veseli, da smo partner z njimi. To nam bo omogočilo, da delijo z Rusijo naše izkušnje kot globalni operater pristanišč in trgovine in vzpostavljene trdne odnose med našima državama. “

Kirill Dmitriev, predsednik uprave Russian Direct Investment Fund (RDIF), je dejal:

“Globalno znanje DP World in njegova dokazana in preizkušena sposobnost rasti trgovine in razvoja učinkovite infrastrukture, je idealna izbira za podporo dolgoročnih ciljev za razvoj Rusije. Veseli smo, da lahko pozdravimo DP World v Rusiji in se veselimo, na ustvarjanje učinkovitega partnerstva, ki bo koristila tako Rusiji kot Združenim arabskim emiratom.”

Vir : vesselfinder.com, foto : cargo ship offloads containers at the Jebel Ali port in Dubai : Kamran Jebreili / AP

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s