Wärtsilä dostavila že 100 motor, 20DF dual – fuel

Ta mesec bo podjetje Wärtsilä dostavila 100 motor 20DF na dvojno gorivo. Za takšen dosežek so rabili le 4,5 let po tistem ko so dostavili prvega, so dejali v sporočilu za javnost. Mejnik dostave so trije 8 celindrični Wärtsilä 20DF motorji za RO – PAX trajekt, ki se gradi v Poljski ladjedelnici Remontowa za kanadskega operaterja BC Ferries. To je drugi motor v seriji za tri trajekte, ki se gradijo v Remontowi za isto stranko.

Motor Wärtsilä 20DF je razvoj dobro preizkušenega in zelo zanesljivega dizelskega motorja Wärtsilä 20, ki je bil uveden v začetku leta 1990. Različica DF je kompaktna enota, ki razširja koristi tehnologije z dvojnim gorivom in zajema celoten spekter moči.

Zmogljivost motorja z dvojnim gorivom Wärtsilä omogoča ladjam, upravljanje na obeh konvencionalnih goriv (LFO, HFO ali tekoče biogorivo) ali LNG. Stikalo med gorivi se lahko izvede brezhibno, brez izgube moči in hitrosti. Taka prožnost goriva omogoča skladnost s predpisi emisij v nadzorovanih območjih, hkrati pa daje operaterjem možnost določanja goriva glede na ceno in razpoložljivost.

Ko deluje v načinu plin, motor Wärtsilä 20DF je v skladu z IMO Tier III predpisi brez kakršnih koli sekundarnih izpušnih sistemov za prečiščevanje plina. Tudi, ko je gorivo plin, so SOx in emisije CO2 znatno zmanjšane in delovanje brez dimov je dosežena.

100. Motor Wärtsilä 20DF bo v prihodnjih tednih s predstavniki BC Ferries opravlilo test Factory Acceptance Test (FAT).

Vir : vesselfinder.com , foto : Wärtsilä

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s