Luka Busan cilja na 20 milijonov TEU v letu 2016

Busan Port Authority (BPA) je na dobri poti, da v letu 2016 doseže 20 milijonov TEU kontejnerskega tovora, kar predstavlja 2,8% povečanega pretovora glede na leto 2015 so dejali v luki.

V letu 2015 so zabeležili rekordno količino 19,45 milijona TEU od katerih je bilo 9,336 milijona TEU lokalnega tovora in 10,114 milijona TEU prekladalnega tovora. Te številke so bile višje za 0,9% in 7,3% glede na leto poprej.

Glede na počasen pomorski trg in povprečno stopnjo rasti okoli 4% se vidijo med top 10 pristanišč v letu 2015 na svetu, BPA priznava, da je njena ambicija za leto 2016 zelo zahtevna.

“Vendar, so prepričani da lahko pristanišče doseže to rast s krepitvijo njenih storitev za stranke; subvencioniranje stroškov med terminali za prevoz pretovarjanja tovora in vzpostavitvijo praznega območja za shranjevanje tovora v New Port. Poleg tega bo BPA pospešil svoje integracijske načrte na severnem delu Porta dostaviti terminal operaterja, ki bo postal tudi lastnik. Dodatne gradnje terminala v New Port za zadovoljitev trenutnega povpraševanja tovora in zmanjšanja prometnih zastojev v konicah, “je dejal v izjavi pristaniški organ.

BPA v letu 2016, tudi načrtuje, da bo večji poudarek na razvoju Distriparka, da bi pritegnila več multi-nacionalnih logističnih podjetij kot najemnike.

Za pomoč rasti, BPA ustvarja nov mednarodni poslovni oddelek, ki se bo osredotočil na globalno širitev logistične mreže pristanišča, nove poslovne priložnosti, skupaj z izboljšano raziskavo in analizo ključnih trgov in trendov ter ustanovitev velikih podatkov.

Poleg tega BPA načrtuje, da bo okrepila svoje sedanje dejavnosti sodelovanja z drugimi pristanišči, zlasti tistih v državah v razvoju.

“Kot eden izmed največjih svetovnih kontejnerskih pristanišč, se moramo osredotočiti za svoja prizadevanja na mednarodnih trgih, da zagotovijo našo nadaljnjo rast in razvoj. Mi smo v dobrem položaju, geografsko, za ravnanje domačih, mednarodnih in pretovarjanjih tovorov in naše sodobne terminalske zmogljivosti, obsežen Distripark, je odlična izbira za lastnike plovil in tovora. Še naprej bomo razširili svojo ponudbo in izboljšali storitev za naše stranke v letu 2016 in naprej, “je dejal Yejong Woo, predsednik uprave Busan Port Authority.

Vir : worldmaritimenews.com , foto : BPA

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s