Algoma in New Marine ustvarjata globalno floto za prevoz cementa

Kanadsko podjetje Algoma Central Corporation je podpisala sporazum o skupnem podjetju z Marine Holding SA, iz Luksemburga in njenih podružniških družb, da ustvarita svetovno floto plovil za prevoz cementa.

V skladu s sporazumom bo Algoma 50% lastnik skupnega podjetja, ki bo imenovano NovaAlgoma Cement Carriers ali NACC.

“Zelo smo navdušeni zaradi možnosti takšnega vlaganja z NovaAlgoma Cement Carriers” je dejal Ken Soerensen, predsednik in izvršni direktor Algoma.

“NACC je odličen primer globalnega podjetja (short-sea), ki deli velike značilnosti z našim domačim dry – bulk poslovanjem” je nadaljeval Soerensen.

Poteza se je pojavila zaradi naraščajočega povpraševanja po sodobnih in učinkovitih plovil za prevoz cementa, ko so infrastrukturni projekti dobili zagon v razvoju regije, od obnove infrastrukture za združitev med glavnimi proizvajalci cementa in potrebo po obnovi starejše flote. Pod pogoji sporazuma, bo Algoma kupila 50% delež v obstoječi floti ladij za prevoz cementa, ki so v lasti Nove, vključno s tremi operativnimi plovili za prevoz cementa in dvema dodatnima plovila v gradnji. Pet plovil bodo razporejeni na različnih regionalnih trgih v Aziji in Evropi.

“Poslovanje s cementom postaja vse bolj globalno. Mi smo navdušeni nad obeti takšnega prizadevanja, saj je njihov cilj ustvariti posebno skupino, v službi cementne industrije v svojih globalnih logističnih potrebam,” dejal Vincenzo Romeo, predsednik uprave Nova Marine Holding SA.

Vir : worldmaritimenews.com , foto : Nova Marine

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s