Mein Schiff 5 skoraj končana

Najnovejšo TUI Cruises ladjo, Mein Schiff 5, so v petek (15. januarja) v Finski ladjedelnici Meyer Turku splavili iz mokrega na suhi dok.

Ferdinand Strohmeier, podpredsednik družbe TUI Cruises, ki je bil prisoten pri slovesnosti splavitve je po obdobju gradnje 14 mesecev. Skupaj z vodjo ladjedelnice, dr Jan Meyer in drugimi člani projektne ekipe Mein Schiff 5, odprl pregrado suhega doka.

Novogradnja se bo sedaj začela opremljati na pomolu v bližini ladjedelnice, kjer bodo njene notranje in zunanje površine opremili v naslednjih mesecih.

1.500 zaposlenih, ki sodelujejo pri gradnji Mein Schiff 5, je povedalo, da je skoraj 72% dela dokončanega, in vse poteka po urniku.

Splavitev je potekala 6 mesecev prej, do dneva ko jo bodo na slovesnosti poimenovali v Lübeck Bay blizu Travemünde, 15. julija.

Po njenem slovesnem poimenovanju bo Mein Schiff 5 odšla na prvo potovanje, ki bo potekalo od 16 do 24.julija. Potovanje bo začela iz Kiela, Nemčija s postanki v Talinu, Sankt Peterburgu, Helsinkih in Stockholmu. Plovilo bo preživelo poletje, na različnih križarjenjih po Baltiku, Norveška, severni in zahodni Evropi. Karibi so načrtovani za zimo.

Vir : cruisemapper.com , foto : cruisehive.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s