Poleg Coste so odšle še štiri potniške ladje na svetovno potovanje

Taka potniška potovanje so zelo priljubljena pri gostih. Ko je družba Regen Seven Seas Cruises napovedala epsko 128 nočno svetovno križarjenje letos, da bi obiskali 31 držav na šestih celinah je bila razprodana v enem dnevu. Prejšnji teden pa so štiri potniške ladje odšle iz Južne Floride na potovanje okoli sveta.

Pacific Princess – je zapustil Port Everglades zadnjo nedeljo in odšel na 111 dni nočnega križarjenja. Ta 688 potniška ladja za križarjenje bo šla skozi Panamski prekop in ustavila v pristaniščih, na petih kontinentih (26 držav). Postanki na poti so Hawaii, Avstralija, Hong Kong, Singapur, Dubaj, Grčija, Italija, Španija in Bermudi pred vrnitvijo v Fort Lauderdale 24. aprila 2016.

MS Insignia – Bi preživeli šest mesecev na ladji za križarjenje? 684 potniki so se vkrcali na MS Insignia last Oceanija Cruises. To 180 dnevno križarjenje se bo začelo z odhodom iz PortMiami v ponedeljek in se bo ustavila v nekaj velikih 92 pristanišč na šestih celinah. Po nekaj postankih v Karibih, bo ladja odšla v Južno Ameriko pred plovbo v Afriko. Po plutju okoli Cape Towna, Južna Afrika in večjih postankih v Afriki, bo Insignia svojo pot nadaljevala skozi Azijo in obiskala Tajsko, Vietnam, Kambodžo, Kitajsko, in Japonsko. Po postankih v večjih pristaniščih v Avstraliji, Novi Zelandiji in Tasmaniji, bo ladja obiskala Bora Bora in Francosko Polinezijo, potem bo nadaljevala svojo pot preko Tihega oceana. Ladja se bo ustavila tudi na Havajih, za štiri dni, predno gre skozi Panamski prekop nazaj v Miami, 1. julija 2016.

Silver Whisper – Najmanjši izmed ladij, ki so odpotovali na svetovna križarjenja ta teden, je 382 potniška ladja Silver Whisper last Silversea Cruises. V torek bo zapustila Port Everglades in se podala na 115 dnevno križarjenje, s postanki v 31 državah. Po prehodu skozi Panamski prekop, bo ladja obiskala Velikonočni otok pred ustavljanjem v Bora Bora. Izlet se bo nadaljeval od tam v Avstralijo in jugovzhodno Azijo. Z večjimi postanki na Bližnjem vzhodu (vključno z Dubajem) in Evropi (Grčija, Italija, Črna gora in Hrvaška).

MS Amsterdam – Največja izmed ladij, ki plujejo na svetovnih križarjenjih ta teden, je v lasti Holland America Line. Na krov sprejme 1380 potnikov, ki so odšli na 115 dnevno križarjenje iz Port Everglades. MS Amsterdam bo obiskala pristanišča po vsem svetu, vključno s postanki v Tahitiju, Novi Zelandiji, Avstraliji, Tajski, Singapurju, Vietnamu, Hong Kongu, Dubaju, Jordaniji, Izraelu, Grčiji, Italiji in Španiji. Ladja bo prispela nazaj v Fort Lauderdale 30. april 2016.

Vir : cruisemapper.com , foto : hajosutak.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s