Pioneer Marine dobil drugo plovilo “Green Dolphin”

Norveški ladjar in prevoznik razsutega suhega tovora Pioneer Marine Inc je prevzel dostavo svojega drugega 38,419 dwt Green Dolphin eco-design handysize plovila, po imenu MV Kite Bay, iz ladjedelnice Yangzhou Guoyu Shipbuilding.

Poraba goriva MV Kite Bay je približno 6 ton na dan in je nižja od ne – eko oblikovanja plovil so povedali v družbi Pioneer.

Novogradnja serije Green Dolphin je opremljena z razredom Ice 1C in je primerna za prevoz različnih nevarnih tovorov. Za optimizacijo porabe goriva je na nameščen sistem ABB Octopuss.

MV Kite Bay bo začel delovati na enoletni čarterski pogodbi s spremenljivo obrestno mero, ki temelji na Baltic Supramax Indeks. Dogovor vključuje tudi možnost za razširitev listine za največ eno dodatno leto.

S to dostavo, sedaj Pioneer upravlja floto štirinajstih handysize plovil in eno Handymax plovilo.

“Pioneer ima pogodbo za dvanajst novogradenj, od katerih so bile trije ukinjene brez kazni, dva plovila pa sta bila dostavljena. Preostalih sedem novogradenj bodo predvidoma izdane v letu 2016 (štiri) in leta 2017 (tri) je povedal “Pankaj Khanna, glavni izvršni direktor.

Kot je World Maritime News poročal, je družba sprejela dostavo svojega prvega Green Dolphin plovila MV Falcon Bay septembra 2015. Plovilo je zakupila pod čartersko pogodbo za eno leto, z možnostjo podaljšanja pogodbe za največ eno dodatno leto.

Vir : worldmaritimenews.com , foto : Pioneer Marine

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s