Carnival se vrača v Fincantieri po 4 nove potniške ladje

Image Courtesy: CarnivalCarnival Corporation & plc je podpisal memorandum o soglasju z italijansko ladjedelnico Fincantieri S.p.A za izgradnjo štirih novih potniških ladij. Podpis dokončne pogodbe pa bo izvedena v letu 2016

Dve od štirih novih ladij bosta zgrajeni za Costa Asia, napoteni pa bosta za kitajski trg. Ena bo zgrajena za P&O Cruises Australia in ena za Princess Cruises. Z novim sporazumom bo imel Carnival Corporation 17 novih ladij, roki za dostavo pa so med letoma 2016 in 2020.

Vse štiri nove ladje bodo gradili v Fincantierijevih ladjedelnicah v Monfalcone in Marghera, Italija, dobava se pričakuje v letu 2019 in 2020. Nosilnost obeh potniških ladij za Costa Asia in eno za P&O Cruises Australia bo 135,500 ton, sprejeli pa bosta 4.200 potnikov.

Poleg tega bo nova 143,700 tonska potniška ladja za Princess Cruises sprejela na krov 3.560 potnikov z imenom “Royal Princess” z futuristično platformo oblikovanja, ki se uporablja za Royal Princess, Regal Princess in Majestic Princess predvidenih za dobavo v letu 2017.

“Naš načrt je, da razširimo našo floto z gradnjo štirih novih, razburljivih ladij, ki so v skladu z našo dolgoročno strategijo izmerjene rasti zmogljivosti v daljšem časovnem obdobju,” je dejal Arnold Donald, predsednik uprave družbe Carnival Corporation.

“Podpis tega sporazuma je presegel vsa pričakovanja, razcveta sektorja križarjenja,” je dejal Giuseppe Bono, CEO Fincantieri.

Posebne lastnosti in udobje za ladje, skupaj s podrobnostmi uvajanja, bodo razkrili v prihodnjih mesecih.

Vir : worldmaritimenews.com , foto : Carnival

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s