ACL dobil novo ConRo plovilo “Atlantic Star”

Atlantic Star je prvo od petih novih G4 RO – RO / kontejnerskih plovil (ConRo) družbe Atlantic Container Line (ACL), ki se bodo uporabljali za čez atlantske storitve.

To je največje ConRo plovilo, ki je bilo zgrajeno do sedaj. Ima novo zasnovo, ki povečuje zmogljivost v primerjavi s svojimi predhodniki in to brez spreminjanja dimenzij ladje. Vsako plovilo serije G4 bo zgrajeno s prostornino 3.800 TEU za prevoz kontejnerjev, plus 28.900 kvadratnih metrov roll-on / roll-off prostora in zmogljivosti za prevoz 1307 avtomobilov. RO – RO rampe so širše in plitvejše, vendar so znotraj palube višje (do 7,4 metra) in z manj stolpcev, kar pomeni lažje natovarjanje. Z boljšo izrabo prostora, ACL ocenjuje, da se emisije na TEU zmanjšajo za 65%.

Zasnova za G4 plovila prihaja iz danske arhitekturne firme Knud E. Hansen AS sama gradnja poteka v ladjedelnici Hudong-Zhonghua na Kitajskem.

Preostale štiri ladje, se pričakujejo, da se dostavijo v prvi polovici leta 2016 in se bodo tudi pridružile Atlantic Star in zagotovile čez atlantsko storitev.

Vir : gcaptain.com, foto : ACL

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s