Royal Caribbean bo ostal na Deviških otokih še 10 let

Luška uprava Deviških otokov je podpisala sporazum z drugim največjim podjetjem za križarjenje Royal Caribbean Cruises Limited (RCCL) za dobo desetih let pristajanja na Deviških otokih. Izvršni direktor VIPA, Carlton Dowe je dejal, da so 11. decembra 2015 zaključili dogovor med Port Authority in Royal Caribbean. Nova pogodba bo začela veljati 1. oktobra 2016 za dobo desetih let s možnostjo podaljšanja za pet let.

“Ta dogovor, ki bo koristil obema stranema, vključuje določbo da bo imelo podjetje RCCL zagotovljeno sidranje in privilegije na južnem delu pomola v Austin “Babe” Monsanto Marine Facility in Crown Bay, St. Thomas. V pogodbi je tudi zahteva da se podjetju RCCL zagotoviti določeno količino potnikov, in vključuje povečanje pristaniških pristojbin, ki gredo naprej, in bodo vplačane luškem organu, v skladu z novo enotno tarifo, ki jih VIPA odbor izvaja, “je dejal.

Sporazum vključuje tudi določbo za RCCL plačevanje pristaniških pristojbin za privez na Ann E. Abramson Marine Facility na St. Croix, ki je bila prosta od leta 2002.

“Delovanje in vzdrževanje sklada Abramson je bilo ogromno finančno breme za VIPA, saj je bilo uporabljeno na voljo brezplačno na progah križarjenja za 13 let, in te praksa ni več mogoče nadaljevati. Te pristojbine nam bodo omogočile, da vlagamo v izboljšanje naše pristaniške infrastrukture, “je dejal Dowe.

Sporazum med VIPA in RCCL je vzelo nekaj let pogajanj.

Royal Caribbean, Allure of the Seas in Oasis of the Seas, sta dve največji križarki na svetu, bosta tedensko obiskale Crown Bay. Obe ladji lahko pripeljeta do 6,296 potnikov na obisk. RCCL trenutno pripelje največ potnikov na St. Croix: Adventure of the Seas (3.114 potnikov) in Jewel of the Seas (2.501 potnikov) bosta na privezu v Frederiksted

Vir : worldmaritimenews.com , FOTO : Virgin Islands Port Authority

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s