Ferus Smit dostavil prvi LNG tanker za prevoz cementa

Nizozemsko ladjedelniško podjetje Ferus Smit je 23. decembra dostavilo svoje prvo plovilo na utekočinjen zemeljski plin (LNG), ki po poganjalo tanker za prevoz cementa MV Greenland za podjetje JT Cement.

Pred dostavo je plovilo doživelo obsežen program poskusov in testiranj, da bi preučili vse komponente in se prepričali, da vse pravilno deluje. Preverili so tudi varnost vseh sistemov na krovu.

Tanker je bilo zgrajeno za skupno podjetje JT Cement, ki ga tvorita švedski ladjar Erik Thun AB in norveški KG Jebsen Cement. MV Greenland bo odšel v luko Delfzijl, potem pa odšel na svojo prvo komercialno plovbo do Rostoka, kjer bodo naložili svoj tovor cementa.

“Tanker je prvo plovilo za suhi tovor s pogonskim sistemom LNG goriva, rezervoarji za utekočinjeni zemeljski plin pa so integrirani v notranjosti trupa. Edinstvena zasnova vključuje tlačni rezervoar LNG, nameščenega v prednjem delu ladje, “je dejal Ferus Smit.

“Medtem ko plovilo pluje na utekočinjeni zemeljski plin, izpolnjuje najstrožja merila emisij, kot tudi nove norme, ki bi lahko bile v veljavi v terminskih pogodbah za okolje občutljivih območjih,” je še dodalo podjetje.

MV Greenland ima tovorni sistem, ki je sestavljen iz popolnoma avtomatiziranega sistema za polnjenje in praznjenje cementa, ki temelji na idealizaciji cementa s pomočjo stisnjenega zraka.

Vir : worldmaritimenews.com foto : Ferus Smit

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s