Abu Dhabi Ports otvoril prenovljen Al Mirfa Port

Po obsežni prenovi pristanišča Al Mirfa, ki se nahaja v zahodni regiji Abu Dhabi, združeni arabski emirati je Abu Dhabi Ports uradno v torek otvoril novo luko.

Abu Dhabi Ports je razvijalec, izvajalec in vodja pristanišč v industrijski coni Khalifa, emirati so v luki Al Mirfa nadgradili pristaniško infrastrukturo in objektov, vključno z zaščito pristaniških privezov in gradnjo valobrana za zaščito bazena luke pred močnimi vodnimi tokovi. Plavajoči pontoni so bili vzpostavljeni tudi za ustvarjanje novih privezov za 140 ribiških čolnov in trajektov.

“Infrastrukturna nadgradnja, kot so novi ustanovljeni objekti in boljši standardi storitev so zdaj postavljeni v luki Al Mirfa, ki bo postala prvo pristanišče namenjeno podpori ribiške industrije in skupnosti v emiratih,” je dejal upravljavec pristanišča.

“Razvoj pristanišč v zahodni regiji je bila strateška prednostna naloga in v skladu z direktivami našega vodstva za krepitev gospodarskih virov v regiji,” je dejal HE Dr. Sultan Ahmed Al Jaber, minister in predsednik Abu Dhabi Ports.

“Naš cilj je, izvajanje načrta za razvoj, ki vključuje Al Mirfa Port, Mugharrag Port, Delma Port in Sir Bani Yas in prepričani smo, da bodo s podporo partnerjev Abu Dhabi Ports, ti ključni projekti igrali ključno vlogo pri razvoju regije in podporo prizadevanja gospodarske verzifikacije v emiratih. “

Z nadgradnjo so sedaj na voljo storitve, Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC), dobava goriva za plovila in offshore platform. ADNOC je tudi vzpostavil servisni center, podobno kot ADNOC Oasis priročno trgovino, ki se bo razširila po vsej ZAE.

Poleg tega sta dve dodeljeni parceli pritegnili podjetja za vzdrževanje, kot tudi dobavitelje rezervnih delov plovil. Tretja parcela je bila predvidena tudi za mala podjetja, vključno z ledeno izdelavo obrata, ki bo poskrbelo za ribiče in potrebe, ki jih skupnost potrebuje.

Abu Dhabi Ports poleg luke Al Mifra, upravlja in deluje v lukah Delma, Mugharrag in Al Sila.

Trenutno poteka projektiranje v luki Mugharrag, ki bo v postopku celovite prenove in kot jih je bil deležen Delma Port. Infrastruktura je treba nadgraditi, da se bo vključil trajektni terminal in marina z zmogljivostjo 160 čolnov.

Vir : worldmaritimenews.com , foto : Abu Dhabi Ports

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s