Shell naročil 15 LNG Barž

Shell Trading Rotterdam BV (Shell) je podpisal pogodbo z Plouvier Transport and Intertrans Tankschiffahrt za čarterski najem petnajstih novih LNG barž na dvojno gorivo. Nove barže gradijo v nizozemski ladjedelnici VEKA Shipbuilding BV in se bodo uporabljale za razširitev dejavnosti Shell v regiji ARA (Amsterdam – Rotterdam – Antwerp) in v Rhine rafiji (Nemčija – Švica).

Grahaeme Henderson, podpredsednik Shell Shipping & Maritime, je dejal “Ta inovativna nova plovila predstavljajo velik korak naprej v smislu varnosti in učinkovitosti našega voznega parka.”

“Ta investicija poudarja, da je Shell prepričan da bo LNG tvorila večji del svetovne mešanice goriv v prometnem sektorju. Shell podpira razvoj novega evropskega pomorskega sektorja, ki temelji na LNG,” dodaja Dick Benschop, vodilni direktor Shell Nizozemska.

110 metrov dolge barže so oblikovane z namenom izboljšanja okoljske uspešnosti, varnosti in optimalne zmogljivosti tovora. Glavni motorji plovil, ki jih bo dostavila Wärtsilä bodo delovali na 95 – 98% LNG gorivom, ki bodo dopolnjeni z majhno količino dizelskega goriva za vžig.

Pričakovati je, da bodo barže dostavljene do konca leta 2016 oziroma do sredine leta 2018.

Vir : worldmaritimenews.com, FOTO : Shell

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s