Port of Salalah odprl nova terminala

Pristanišče Salalah, ki se nahaja v arabskem zalivu in s katerim upravlja APM Terminals je odprl novi globokomorski terminal za generalne tovore in razsute tovore. Tako bodo pretovorili 20 milijonov ton suhega tovora in šest milijonov ton tekočega razsutega tovora na letni ravni zmogljivosti. Pomol je dolg 1.266 metrov, ima dva 320 metrov dolga priveza za generalne tovore in dva 300 metrov dolga priveza za tekoče razsute tovore. Globina pa znaša do 18 metrov.

“Novi objekt je sposoben izpeljati široko paleto plovil, od mornariških ladij, do plovil, ki prevažajo apnenec, cement, živino, projektne tovore in druge suhe razsute tovore. Salalah še naprej raste kot ključno središče trgovine in logistike namenjene za regijo” je dejal Port of Salalah CEO David Gledhill

Novi terminal je bil zgrajen s strani vlade Oman, po ceni 55 milijonov OMR (143 milijonov dolarjev).

“Namenski cevni hodnik povezuje novi terminal za tekoče razsute tovore neposredno z enim od naših strank, ki delujejo znotraj pristanišča, in v prihodnosti, bo razširitev povezati z Salalah prosto cono, kjer nova podjetja ustanavljajo svoje obrate,” je dejal Port of Salalah Deputy CEO Ahmed Akaak.

Vir : worldmaritimenews.com, FOTO :  APM Terminals

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s