Diana podaljšala čarter pogodbe za dva plovila

Atenska ladjarska družba Diana Shipping za prevoz razsutega tovora je podaljšala pogodbo o zakupu svojega plovila M/V Santa Barbara z nemško družbo RWE Supply & Trading GmbH za obdobje od 12 do 15 mesecev.

Novo čartersko obdobje se bo začelo 18. decembra. 2015. Cena najema znaša 7.500 dolarjev na dan, minus 5% provizije plačane tretji osebi.

Santa Barbara ima nosilnost 179.426 dwt in spada v razred Capesize, namenjena prevozu razsutega tovora. Zgrajena je bila leta 2015.

Diana je tudi napovedala, da je sklenila čartersko pogodbo o zakupu z podjetjem Cargill International SA, Geneva za svoje post-panamax plovilo za razsuti tovor M/V Polymnia. Cena najema znaša 5.650 dolarjev na dan, minus 4,75% provizije plačane tretji osebi. Najem je za obdobje od 12 do 15 mesecev. Pogodba se je začela danes. Polymnia ima nosilnost 98.704 dwt, zgrajena v letu 2012.

Za razširitev poslovanja Santa Barbara in Polymnia pričakujejo, da se ustvari približno 4.650.000 dolarjev bruto prihodkov za minimalno predvideno obdobje časovnih listin.

Flota Diana Shipping Inc. trenutno sestavlja 43 plovil za prevoz suhih razsutih tovorov, z eno novogradnjo Kamsarmax plovila za suhi razsuti tovor in eno novogradnjo Newcastlemax plovila za razsuti tovor. Kamsarmax se bo pridružil v floto v tretjem četrtletju leta 2016, Newcastlemax pa v četrtem četrtletju leta 2016.

Vir : worldmaritimenews.com , FOTO : Diana Shipping

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s