Pristanišča v Južni Afriki postajajo pametna

Vseh osem komercialnih pristanišč ob obali Južne Afrike sedaj uporabljajo od Transnet National Ports Authority (TNPA) novi 79 milijonov vredni internetni integrirani sistem vodenja pristanišč (IPMS). Zagon sistema so prvič uporabili v luki Richards Bay, 26. novembra 2015. TNPA je začela registracijo pristaniških uporabnikov luke Richards Bay na omrežje IPMS od 23. novembra 2015. Potniška ladja MS Insignia je bila prva ladja, ki je pripeljala potnike v luko Richards Bay, 26. novembra 2015 z uporabo nove tehnologije smartPORT.

“Zelo smo veseli, da smo dokončali ta strateški projekt, katerega cilj je podpreti širše cilje strategije Transnet Market Demand Strategy (MDS), ki je sedaj v smislu učinkovitosti in produktivnosti v svojem četrtem letu. Ta pot se je začela leta 2008 in je vrhunec različnih študij izvedljivosti, kjer smo ugotovili, da je treba vzpostaviti avtomatiziran in spletni sistem za izboljšanje pristaniške dejavnosti, okrepitev učinkovitosti in povečanje konkurenčnosti,” je dejal TNPA izvršni direktor, Richard Vallihu.

IPMS je že vpeljala sistem do pristanišč Durban, Cape Town, Saldanha, Port Elizabeth, Ngqura, East London, Mossel Bay in sedaj pred kratkim še Richards Bay po več kot štirih mesecev. Sistem so začeli postavljati konec julija 2015.

“Razen tehnološke konkurenčne prednosti, bo IPMS okrepil preglednost in učinkovitost v pristanišču in ob hkratnem zagotavljanju neprekinjenega poslovanja za naše stranke, obiskovalce in splošne zainteresirane strani,” je dejal Richards Bay Port Manager, Preston Khomo.

Sistem so razvili v indijskem podjetju Navayuga Infotech in z njihovim južnoafriškim partnerjem Nambiti Technologies, in nadomešča ročne procese, ki so bili prej uporabljeni za spremljanje morskih operacij, storitve pomorskega prometa in terminalske zmogljivosti in omogoča ključne pristaniške dejavnosti, ki jih sedaj upravljamo na spletu in v realnem času na osmih trgovskih pristanišč TNPA.

Ker je bila IPMS prvič uvedena v juliju, je več kot 300 agentov registriralo plovila na sistemu in več kot 1600 obvestil prihoda plovila so bile predložene v vseh osmih pristaniščih.

Vir : worldmaritimenews.com, foto : TNPA

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s