DP World avtomatizira novi terminal v luki Jebel Ali

Globalni marine operater DP World je odredil avtomatizacijo in daljinsko rešitev za nadzor svojega paradnega terminala v luki Jebel Ali, Dubaj, Združeni arabski emirati od švicarskega podjetja za avtomatizacijo skupine ABB.

Tehnologija bo dodana v DP World novi terminal 4, za katerega pričakujejo da bo dosegel v prvi fazi do leta 2018 več kot 3,1 milijona TEU v Jebel Ali. Skupno pa bo dosegla 22,1 milijona TEU.

To zmogljivost bodo dosegli z 13 STS dvigali (ladja kopno) in 35 avtomatskimi dvigali za zlaganje ASC. Vsa dvigala bodo opremljena z avtomatizacijo in rešitvami za daljinsko upravljanje ABB.

Terminal 4 bo v primerjavi z Terminalom 3 povsem avtomatiziran, saj bodo vsa STS dvigala in dvigala za zlaganje na tem terminalu upravljana iz kontrolne sobe, ki se nahaja stran od pomola, kjer je terminal.

“Novi DP World je koncept dajanja nadzorne sobe v pristaniškem območju, zunaj terminala s povečano razdaljo med žerjavi in kontrolno sobo, in to je tisto, kar vidimo kot naslednjo stopnjo v daljinskem upravljanju. Ta koncept poenostavlja varnostne postopke za operaterje z žerjavom, saj lahko dosežejo svoje nadzorne postaje, ne da bi šli skozi varnostno kontrolo, potrebne za vstop v terminal,”je dejal Fred Hoonaard, podpredsednik skupine ABB Ports

Komunikacija med terminalom in kontrolno sobo je skladna z varnostnimi komunikacijskimi zahtevami in zagotavlja, da je operater žerjava sposoben izvesti v realnem času delo. Funkcije nadzora zahtevajo vključevanje operaterja hitro in v vsakem trenutku, pravi Hoonaard.

Vir : worldmaritimenews.com , FOTO : DP World

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s