Antwerpen Port pripravlja operacije na levem bregu luke

Belgijsko pristanišče Antwerpen začenja na levem bregu luke premik kontejnerjev iz desnega brega, da bi dosegel maksimalno povezljivost za ta del pristanišča.

Glede na pristanišče, bo povdarek na premiku od pristaniškega območja na desnem bregu Scheldt, kjer se trenutno nahaja približno polovica kontejnerjev. Na levem bregu pa švicarska ladijska družba MSC prenaša svoje poslovanje na Deurganck dock.

Na dogodku “Intermodal Event”, so različni akterji predstavili svoje pobude za nadaljnji razvoj trimodal dostopa na levem bregu.

“Kot drugo največje pristanišče v Evropi, dolgujemo našim strankam, da dobijo zanesljivega partnerja dobavne verige, ki zagotavlja, da lahko blago hitro in učinkovito doseže 600 milijonov strank v našem zaledju iz našega pristanišča,” je dejal, Eddy Bruninckx, CEO Port Authority.

Antwerp je poročal, da 43% vseh kontejnerjev, ki prispejo v pristanišče, gre v zaledje, kjer jih naložijo na tovorne vlake ali barže.

“Cilj je povečati do leta 2030 delež na 57% z večjimi kontejnerskimi ladjami, ki prispejo v pristanišče in s tem večje količine, ki prispejo v istem trenutku bo železnici ali barži, ki bodo igrale večjo vlogo pri gibanju tovora. Rastoči obseg tovora hkrati ponuja priložnost za utrditev pošiljk in razvoj novih intermodalnih pobud” so povedali v luki Antwerpen.

Kot del intermodalne rešitve na levem bregu, želi luka Antwerpen povečati železniški dostop do levega brega in razviti medsebojno železniško omrežje, kakor tudi vzpostavitev učinkovitega kontejnerskega prevoza, ki deluje po določenem časovnem razporedu med terminali na levem in desnem bregu. Poleg tega pristanišče pričakuje, da bo druga ključavnica zagotovila dostop na levi breg pristaniškega območja, ki bo začel delovati konec marca 2016.

Poleg teh infrastrukturnih projektov, številnih ukrepov za mobilnost, kot so razširjeni delovni časi za kontejnerske terminale. Tako bo lahko prevoznik prišel že ob 5 uri zjutraj s tem pa bo prispeval k lažjemu cestnemu prometu v okolici pristanišča v Antwerpnu.

S predvideno rastjo skoraj 8%, v kontejnerjih, pristanišče pričakuje, da bo preneslo mejnik 9 milijonov TEU prvič v svoji zgodovini. Pristanišče je nastavljeno tako, da bo doseglo obseg tovornega prometa v višini več kot 200 milijonov ton, prvič v letu 2015.

Vir : worldmaritimenews.com ,  FOTO : Port of Antwerp

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s