Kontejnerska ladja “OOCL Europe” prispela v luko King Abdul Aziz Port

Ta teden je v luko King Abdul Aziz Port, Dammam prispela kontejnerska ladja “OOCL Europe”, kjer so jo pozdravili na najnovejšem terminalu, ki ga upravlja Saudi Global Ports (SGP). Plovilo s kapaciteto 8.063 TEU je v lasti OOCL-Cosco skupne storitve Bližnji Vzhod Azija Express Service (Middle East Asia Express Service) je spretno izkoristil terminal SGP, ki ima 16 metrov globine in je najglobji terminal v regiji.

V začetku letošnjega leta so po treh letih zaključili gradnjo terminala in začeli delovati. Sposoben bo sprejeti 1,8 milijona TEU na leto, dolžina pomola znaša 1.199 metrov z 12 pristaniški žerjavi.

“Zaključek in zagon kontejnerskega terminala SGP v Damman je dokaz, da je tesno sodelovanje med pristaniško upravo (Saudi Ports Authority), King Abdul Aziz Port Authority, carinskem otganu (Customs Authority), železniško organizacijo in naših delničarjev (Saudi Railway Organisation and our shareholders), investicijskega sklada (Public Investment Fund – PIF) in PSA International” je dejal Abdulla Zamil, chairman of SGP. Rad bi se zahvalil vsem vpletenim stranem za njihovo veliko podporo, ki je omogočila SGP rasti, da bi dosegli ta pomembni mejnik. Želel bi tudi razširiti našo najglobljo zahvalo za naše stranke, OOCL in COSCO, za njihovo zaupanje v SGP.

“Prepričan sem, da bo ta pomembna vstopna točka pristanišču pomagala, da kot regija raste na trgovinskih in poslovnih dejavnosti.”

Vir : vesselfinder.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s