KfW IPEX-Bank bo financiral dve novi potniški ladji razreda Quantum

Nemški posojilodajalec KfW IPEX-Bank bo financiral četrto in peto potniško ladjo, razreda Quantum, ki jih je naročil Royal Caribbean Cruises Ltd. iz ladjedelnice Meyer Werft, Papenburg.

KfW IPEX-Bank je sprejel strukturiranje celotnega financiranja za Royal Caribbean in zavarovanja naročila za Meyer Werft s svojo zavezo, da pokrije celotno posojilo. Precejšen del bo ratificiran, torej se bo projekt financiral skupaj z mednarodnimi bančnimi konzorciji.

Financiranje ima mandat 12 let od dobave in je podprto z nemškimi zavarovanji izvoznih kreditov (Euler Hermes) in vključuje komercialno referenčno obrestno mero (CIRR) za ladje, ki jih določa OECD.

Novi ladji, razreda Quantum sta sedaj že 14 in 15 potniška ladja, ki jih financira KfW IPEX-Bank.

“Z transakcijami financiranja velikega obsega, cenimo podporo, ki jo dokazuje industrijski strokovnjak s strukturiranim strokovnim znanjem, kot je KfW IPEX-Bank,” je povedal Jason Liberty, glavni finančni direktor Royal Caribbean.

Sestrski ladji Quantum of the Seas in Anthem of the Seas, ki sta bili dobavljeni jeseni 2014 in spomladi 2015, vsaka lahko sprejme več kot 4.000 potnikov. Tretje plovilo v družini je Ovation of the Seas, ki je trenutno v izdelavi v Papenburgu in naj bi bil dostavljen spomladi 2016. Flota se bo povečala še za četrto plovilo Quantum razreda in sicer spomladi 2019 in peto od jeseni 2020.

Royal Caribbean Cruises Ltd., je druga največja družba za križarjenje na svetu, s šestimi znamkami ima skupno 44 ladij in dodatnih 11 ter nudi približno 480 destinacij na vseh celinah.

Vir : worldmaritimenews.com , foto: MEYER WERFT/Ingrid Fiebak-Kremer

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s