Stena Bulk naročila tri IMOIIMAX MR tankerje

Švedsko podjetje Stena Bulk je dal naročilo še za tri 50,000 dwt IMOIIMAX MR tankerje. Zgradila jih bo kitajska ladjedelnica CSSC Offshore & Marine Engineering (CSSC OME), Guangzhou.

Skupna vrednost naročila je 200 milijonov dolarjev. Prva dobava pa je načrtovana za konec leta 2017. Tankerji so iste vrste, ki jih je Stena Bulk odredila v letu 2012 iz iste ladjedelnice, od katerih so bili prvi štirje že izdani v začetku leta 2015.

Vsi tankerji IMOIIMAX bodo razporejeni v globalnem sistemu logističnega podjetja Stena Weco, ki trenutno zaposluje več kot 60 plovil.

“Zelo smo zadovoljni z izvedbo IMOIIMAX tankerjev. Z njihovo večjo učinkovitostjo glede porabe goriva in tovora, so ta plovila tudi okoljsko boljša v primerjavi z mnogimi drugimi plovili v svojem razredu, kar je seveda velika prednost”, pravi Erik Hanell, predsednik uprave Stena Bulk.

Štiri od desetih plovil so bila naročena prej in dostavljena v letošnjem letu. To so Stena Impression, Stena Image, Stena Imperial in Stena Important. Preostalih šest plovil bodo dostavljena leta 2017. Eden izmed tankerjev je v 100% lasti Stena Bulk, šest jih je v skupni lasti z družbo gar (Golden Agri Resources), dva pa sta v lasti sestrske družbe Concordia Maritime in eden je v popolni lasti Stena Weco.

IMOIIMAX koncept je nadaljnji razvoj dobro uveljavljenega in uspešnega koncepta ter ponuja dodatno visoko fleksibilnost tovora in še nižjo porabo goriva. Stena Teknik je skupaj z ladjedelnico, ki se je imenovala GSI (Guangzhou Shipyard International) bila odgovorna za tehnični razvoj plovil. Tankerji IMOIIMAX imajo 18 tankov, kar jim omogoča prevoz tako rastlinskega olja in kemikalij kot tudi naftnih derivatov.

Vir : www.marinelog.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s