Dva nova tankerja v floti Ardmore Shipping Corporation

Ardmore Shipping Corporation je dobil dva nova tankerja za prevoz kemikalij. 13. novembra 2015 so prejeli Ardmore Chippewa medtem ko so Ardmore Seahawk prejeli 16. novembra 2015.

Ardmore Chippewa ima nosilnosti 25.233 ton in spada v razred Eco – design IMO2 je kemični tanker, konstruiran v japonski ladjedelnici Fukuoka Shipbuilding Co., Ltd v Nagasaki. To je zadnji v seriji štirih, ki jih zgradila Fukuoka in so dostavljene leta 2015 v podjetje Ardmore.

Drugi tanker Ardmore Seahawk ima nosilnost 49.999 ton, razred Eco-design IMO2/3 je prav tako kemični tanker. Plovilo je bilo zgrajeno v ladjedelnici SPP Shipbuilding Co., Ltd Dukpo v Koreji in je zadnji v seriji štirih, ki jih je zgradil SPP Shipbuilding in so bile dostavljene Ardmore v letu 2015.

Ob dostavi sta oba plovila že prispevala k rasti dobička. “Z našo floto je 24-plovilo zdaj v celoti dostavljeno in razporejeno predvsem na promptnem trgu, smo v dobrem položaju, da bi uresničili celoten potencial na zimskem trgu,” je dejal Anthony Gurnee, predsednik uprave Ardmore.

Vir : worldmaritimenews.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s