Georgia in Južna Karolina bosta gradile Ocean Terminal Jasper

Georgia in uprava pristanišča Južna Karolina sta podpisali revidiran sporazum o skupnem podjetju, pri sodelovanju v smeri razvoja Jasper Ocean Terminal (JOT), ki bo v Južni Karolini ob reki Savannah. Posodobljen sporazum ureja postopek izdaje dovoljen in načrtovanja za Jasper Ocean Terminal, vključno z razvojem oblikovanja terminala in podporno infrastrukturo. Načrti za financiranje in izvedba operativnih sklepov so potrebni v postopku za izdajo dovoljenja.

Letos so sprejeli načrt dela za fiskalno leto 2016, ki so jih zapisali na sestanku sveta direktorjev JOT. Načrt vključuje geotehnične študije in konceptualno delo po terminalskih načrtih Moffatt & Nichol.

Skupna projektna pisarna JOT je bila prvič ustanovljena v okviru medvladnega sporazuma, podpisanega leta 2008, ki sta ga podpisala prejšnja guvernerja Gruzije in Južne Karoline. Ta novi sporazum začne veljati takoj in se nadaljuje z delom JOTa.

“Južna Karolina in Georgia sta obnovile to zavezo, da bi bil Ocean Terminal Jasper realnost, imamo neverjetno priložnost za krepitev naših pristanišč in to je velika stvar, ne samo za ljudi, temveč tudi za celotno državo,” je dejal guverner Južne Karoline Nikki Haley.

Vir : worldmaritimenews.com

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s