11 velikih luških operaterjev oddalo ponudbo za luko Corozal

Enajst največjih svetovnih operaterjev v pristaniščih so uradno izrazili zanimanje za sodelovanje pri javnih ponudbah za luko Corozal so sporočili iz organa za Panamski prekop (Panama Canal Authority) v torek.

Luka se bo nahajala na pacifiški strani prekopa in je nastavljena tako, da bo igrala pomembno vlogo pri razvoju Paname kot logističnega središča v Latinski Ameriki.

“Navdušeni smo na precejšen interes ponudb, ki smo jih prejeli doslej” je dejal Panama Canal Administrator/CEO Jorge L. Quijano.

“To še dodatno kaže, da obstajajo storitve in povpraševanje na pacifiški obali Paname, ki bodo še rasle z otvoritvijo razširjenega prekopa leta 2016.”

Glede na Port Authority, je več zainteresiranih strank, ki so povezani z glavnimi kupci Panamskega prekopa in predstavljajo svojo zavezanost k poteh in željo, da bi razvili večjo kapaciteto na pacifiški strani Paname.

Družbe, ki se zanimajo za luko Corozal in so v postopku zbiranja ponudb so sledeče : Nizozemski Dutch Terminal Investment Limited SA, Nemški EUROGATE Container Terminal Wilhelmshaven, Carrix, Inc in podružnica iz Manzanillo, ZDA.
Hyundai Engineering & Construction Co. iz Koreje, APM Terminals, Ports America, CMA-CGM Group, Tajvanjski Evergreen International Corp., China Shipping Ports Development Co. Ltd. in China Harbour Engineering Co. Ltd., Hamburger Hafen und Logistik AG in Panama Ports Company iz Kitajske.

Panamski svet direktorjev je formalno odobril razvoj in gradnjo pretovora pristanišča v regiji Corozal že konec decembra 2014.

Po zaključku bodo imela pristanišča zmogljivost več kot 5 milijonov TEU na območju 120 hektarjev na vhodu kanala proti Pacifiku.

Vir : worldmaritimenews.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s