Cosco razmišlja o redni liniji preko Arktika do Europe

COSCO razmišlja o postavitvi redne linije na Severnem morju skozi arktične vode za zmanjšanje razdalje transporta in stroške za prevoz kontejnerjev iz Kitajske v Evropo. Ladjarska družba je v Kitajski državni lasti bi lahko poskusila tak nenavaden korak v boju z zniževanjem tarif in presežnih zmogljivosti na trgu. Kontejnerska ladja “Yong Sheng” je zaključila drugo potovanje poti preko Arktičnega oceana med Kitajsko in Evropo v oktobru, ko je prevozila 20.000 navtičnih milj, v 55 dneh.

Menedžerji podjetja bodo preučili možnost za normalizacijo plovne poti “Yong Sheng”, ki bo znižala stroške prevoza in povečala hitrost transporta.

Tak ukrep iz Cosco skupine se lahko šteje kot nenavaden, vendar se odpirajo nova vrata med Azijo in Evropo, ki se bori v preseženih zmogljivosti in nižanjem tarif

“Družba tudi razmišlja o povečanju števila ladij, ki plujejo po novi poti, je dejal generalni direktor za varnost in oddelek tehničnega nadzora v COSCO, Cai Meijiang”.

Kontejnerska ladja “Yong Sheng” ima skupno dolžino 160 metrov, širina ladje je 23 metra, ugez pa 7,10 metra. Nosilnost plovila je 19.150 DWT, bruto tonaža pa znaša 14.357 BRT. Ladja je bila zgrajena leta 2002, v ladjedelnici Damen Shipyard Hoogezand na Nizozemskem.

Vir informacije : http://www.newsmaritime.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s