Pristanišče Barcelona bo vlagala v LNG infrastrukturo

Špansko pristanišče Barcelona namerava začeti s spodbujanjem uporabe utekočinjenega zemeljskega plina (LNG), za boj proti onesnaževanju zraka, ki nastaja v tej sredozemski luki je povedal Jordi Vila vodja oddelka za okoljsko problematiko pristanišča poroča Europa Press.

V pristanišču Barcelona trenutno delajo na načrtu za izboljšanje kakovosti zraka s ciljem, da bi omejili uporabo dizelskega goriva in težkega kurilnega olja, ki se trenutno uporablja za pogon plovil, medtem ko so ladje v pristanišču, kakor tudi terminalni stroji.

Vila je dejal, da plovila, ki prispejo v pristanišče odgovorni za 20% emisij trdnih delcev, in 15% NOx na metropolitanskem območju Barcelone.

Načrt za spodbujanje uporabe plina, se je začel v oktobru 2014 ko je lokalna okoljske organizacija izdala opozorilo o visoki ravni onesnaženosti zraka, med drugim tudi z visokim številom potniških ladij pridejo na obisk v Barcelono. Barcelona je številka 1 kot top destinacija za križarjenja v Evropi.

Pristanišče Barcelona namerava zgraditi infrastrukturo, potrebno za zagotavljanje ladij in terminalnih strojev z utekočinjenim zemeljskim plinom v naslednjih dveh letih, Vila je dejal in dodal, da pričakuje, da bo do leta 2030 več kot 20% trgovskih in potniških ladjah poganjal utekočinjeni zemeljski plin kot glavni vir ladijskega goriva.

V pristanišču Barcelone ustvarijo okoli 5.000 ton NOx letno, od katerih jih 95% prihaja iz goriv, ki se trenutno uporabljajo.

Vir informacije : worldmaritimenews.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s