TOTE Maritime pozdravil prvo LNG kontejnersko ladjo

Ameriški prevoznik TOTE Maritime je 16. oktobra dobil prvo kontejnersko ladjo, ki jo poganja utekočinjen zemeljski plin (LNG). Ladja ima ime Isla Bella, kapacitete 3.100 TEU. Zgradil jo je General Dynamics NASSCO v San Diegu in jo dostavil skoraj dva meseca pred predvidenim rokom. Sestavni del pogodbe za gradnjo dveh ladij je bil podpisan decembra 2012 skupaj z TOTE. 232.8 metra dolge kontejnerske ladje razreda Marlin bodo tudi največje kontejnerske ladje, ki jih poganja utekočinjen zemeljski plin

Kevin Graney, podpredsednik in generalni direktor General Dynamics NASSCO je povedal ” Uspešno smo zgradili prvo kontejnersko ladjo na svetu, ki jo poganja utekočinjen zemeljski plin. V Združenih državah Amerike za obalske storitve dokazujemo, da so lahko komercialni graditelji, lastniki in upravljalci vodilni na svetu v uvajanju najsodobnejših okolju prijaznih tehnologij v podporo zakona Jones”.

TOTE, NASSCO, Ameriški urad za pomorstvo in ameriška obalna straža so delali z roko v roki od začetka projekta do razglasitve Isla Bella. To vključuje sodelovanje pri načrtovanju odobritev, izgradnjo in zagon ladje.

Isla Bella je sestrska ladja, Perla del Caribe, ki se je začela graditi  meseca avgusta v San Diegu.

Kontejnerska ladja bo delovala med Jacksonville, Florido, in San Juan, Puerto Rico.

Vir informacije : worldmaritimenews.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s