APM Terminal vlaga v novo infrastrukturo Vado terminala

APM Terminal (APMT) je podpisal pogodbo za izgradnjo in dostavo štirih (STS) žerjavov ladja – kopno in 14 avtomatskih železniških portalnih žerjavov (ARMGs) za novi APMT Vado terminal, ki se sedaj gradi na italijanski ligurski obali.

Novi objekt bo prvi večji gradbeni projekt v Italiji. Predvidena otvoritev bo januarja 2018. Terminal bo imel letno pretočno zmogljivost 800.000 TEU in spodobnost, da sprejeme plovila do 18.000 TEU zmogljivosti. Italijanska vlada bo zagotovila 300 milijonov EUR za gradbeni del projekta, medtem ko bo APMT vložil 150 milijonov EUR.

Direktor terminala je, Carlo Merli, je dejal: Ta infrastruktura je bistvenega pomena za razvoj novih logističnih omrežij in celinskih možnosti prevoza za Italijo, bo ligurska obala dostopna tudi večjim plovilom.

Leta 2014 so pristanišča na Severnem delu Italije v območju ligurske obale z vključno La Spezia, Genova in Savona sprejela skupaj 3.5 milijona TEU, kar je pomenilo 6% povečanje v primerjavi s prejšnjim letom.

APMT bo s to širitvijo na ligurski obali kot del glavnega pristanišča omogočil, da se ustvari nov dostop do trgov v severni Italiji, južni Franciji, Švici in Nemčiji.

Novi terminal bo sprejel kontejnerje in tekoče tovore v razsutem stanju, operativno bo integriran z obstoječim Vado Reefer Terminalom, zmogljivosti 275.000 TEU, ki ga je APMT pridobil v avgustu 2015.

STS žerjavi naj bi bili dostavljeni marca 2017, medtem ko bodo ARMGs predvidoma prispeli že naslednji mesec.

Vir informacije + foto : container-mag.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s