CMA CGM BOUGAINVILLE – prva ladja za prevoz kontejnerjev z vgrajeno TRAXENS tehnologijo

Ladja CMA CGM Bougainville, kapacitete 18.000 TEU in je paradno plovilo skupine CMA CGM je postala prva ladja na svetu s pomočjo tehnologije TRAXENS.

TRAXENS tehnologija je edinstvena tehnologija, ki spreminja standardne kontejnerje v pametne povezane predmete in uvaja multimodalni prometni sistem. V realnem času omogoča spremljanje kontejnerjev preko HI – TECH povezave.

Pametni kontejnerji, ki bodo opremljeni z TRAXENS tehnologijo in bodo na krovu ladje CMA CGM Bougainville sposobni komunicirati med seboj in z komunikacijsko strukturo na ladji. Povezava se bo vršila s pomočjo vgrajenega releja anten, tako bo omogočila, da se bo tudi najbolj globoko skriti kontejner povezal z pametno tehnologijo. Vsi zbrani podatki o kontejnerjih bodo nato poslani na sedež podjetja CMA CGM v Marseillu preko podatkovnih centrov TRAXENS.

Sistem TRAXENS bo zbiral podatke v realnem času in sicer med prevozom kontejnerja (tako na kopnem in po morju), ter dodal veliko vrednost svojim strankam in zavarovalnicam, da bodo na tekočem kaj se dogaja z njihovo robo oziroma kontejnerjem.

Široka paleta podatkov kontejnerja se lahko zbira in posreduje skupini CMA CGM kot so : lokacija, temperatura, vlažnost, vibracije, udarci, poskus vloma, statusno carinjenje in tako dalje.

Sama naprava pa bo zagotavila še večjo dodano vrednost v hladilniku za prevoz hitro pokvarljivega blaga. Prav tako bodo lahko na daljavo nadzorovali in nastavili temperaturo hlajene posode in omogočili optimizacijo za rutinske preglede.

Z več kot 12 milijonov kontejnerjev bo to za CMA CGM pomenilo, da bodo lahko ogromno količino informacij zbirali in analizirali s ciljem izboljšati storitve za končne kupce.

Vir informacije : http://www.cma-cgm.com , FOTO : CMA CGM

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s