Dnevni železniški prevoz med Rotterdam in južno Nemčijo

Od ponedeljka 7. septembra 2015, bo Rotterdam dnevno povezan z železnico do južne Nemčije. Pogostost linije Rotterdam-Bayern Express se bo povečalo s štirih na pet odhodov tedensko v obeh smereh. Linijo bosta povezali podjetji European Gateway Services (EGS) in TX Logistik AG (TXL)

“Vedno smo poskušali razviti naše proizvode v železniškem prevozu,” pojasnjuje Klaus Niemöhlmann, vodja oddelka TXL division Maritime. “Nismo samo povečali našo frekvenco, ampak dodali tudi zmogljivosti na vlakih. Še več, zdaj bomo lahko še hitreje in učinkoviteje obvladovali naše vlake v Rotterdamu.”

Mark van Andel, direktor EGS: “S to dnevno službo, bomo naredili, da bo Rotterdam še bolj dostopen z južno Nemčijo. Prepričani smo, da se bo Rotterdam-Bayern Express izkazal za zelo konkurenčno storitvijo, našim strankam pa ponudil resnično dodano vrednost”.

Rotterdam – Bayern Express lahko sprejme pomorski in kontinentalni tovor. V Rotterdamu bo vlak povezal vse glavne terminale kontejnerjev tako na Maasvlakte kot tudi na območju mesta. V južni Nemčiji bo storitev povezala kontejnerski terminal Tricon v Nürnbergu in celinski terminal München Riem v Münchnu.

Vir informacije : portofrotterdam.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s