Evergreen naročil 10 dodatnih kontejnerskih ladij, kapacitete 2.800 TEU

Skupini Evergreen je uspelo podpisati pogodbo z japonsko ladjedelnico Imabari Shipbuilding Co za izgradnjo 10 novih dodatnih kontejnerskih ladij, kapacitete 2.800 TEU, da bi razširila svojo sedanjo floto. V skladu z načrtom naj bi prvo plovilo dostavili v letu 2017, ostale ladje pa do leta 2018 oziroma v prvi polovici leta 2018. Ladje bodo namenjene za delovanje v tgovini znotraj Azije.

Avgusta 2015 je Evergreen podpisal sporazum z Tajvanskim China Shipping Corp. ( CSBC ) za 10 novih ladij, kapacitete 2.800 TEU.

Vseh 20 ladij bodo kategorizirane kot tip B, in bodo imele dolžino 211 metrov in širino 32,8 metra, ugrez pa naj bi znašal 10 metrov, s čimer je mogoče, da pristanejo v večja pristanišča, ki so majhna in locirana na relaciji Azija – Jugovzhod. V celoti bodo sposobna nalaganju 13 vrstic kontejnerskih enot na krovu, kar je v skladu z obstoječimi možnosti portalnih žerjavov v večjih pristaniščih znotraj Azije.

“Po zaključku pogajanj o regionalni celoviti gospodarskem partnerstvu (RCEP), so države ASEAN, Kitajska, Avstralija, Japonska, Indija, Nova Zelandija in Južna Koreja zmenile, da odstranijo vse trgovinske ovire ter tako okrepijo dvostranske trgovinske dejavnosti, in povečajo stopnjo rasti regionalnega obsega tovora. “je komentiral Bronson Hsieh, predsednik in drugi podpredsednik skupine Evergreen Group.

Vir informacije : vesselfinder.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s