Družba Ferguson bo zgradila CalMac Eko trajekte

Škotsko podjetje Ferguson Marine Engineering Limited je bil izbran za izvedbo javnega naročila 97 milijonov GBP za gradnjo dveh trajektov za floto Caledonian Maritime Assets Ltd je povedal in potrdil prvi državni minister Nicola Sturgeon. Nova pogodba za največja plovila v ladjedelnici od leta 2001, bo ustvarila nova delovna mesta v ladjedelnici in omogočila varno zaposlitev za obstoječo delovno silo (okoli 150 ljudi), kar zagotavlja spodbudo za ladjedelništvo in lokalno gospodarstvo.

Caledonian Maritime Assets Ltd v imenu škotskih ministrov, namerava oddati naročilo Ferguson Marine Engineering Limited. Ferguson Marine bo opravila podroben načrt in gradbena dela novih plovil, kot tudi njihove naloge preizkušanja, opremljanja, spuščanja in trajekt dostavila.

Novi trajekti bodo uporabljali “dvojno gorivo”, lahko bodo delovali na utekočinjeni zemeljski plin (LNG) in na dizel. Pričakuje se, da bodo prvi trajekt dostavili v začetku leta 2018, drugega pa nekaj mesecev kasneje. Trajekti bodo sprejeli 127 avtomobilov ali 16 HGV ali kombinacijo obeh ter do 1.000 potnikov.

Novi trajekti so namenjeni za Ardrossan-Brodick – Uig trikotnik poti, čeprav bo končna odločitev o razporeditvi plovila v rokah trenutnega operaterja družbo CalMac Ferries Ltd.

Erik Ostergaard, predsednik Caledonian Maritime Assets Ltd, je dejal:”Ob upoštevanju sporazuma o vseh točkah, upamo, da bomo v položaju, da dokončno oddamo naročilo najkasneje v septembru. Opravili smo kompleksen proces tehničnega ocenjevanja, da zagotovimo nova plovila, ki bodo izpolnjevala visoke zahteve družbe CalMac Ferries Ltd.”

Vir informacije : worldmaritimenews.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s