Zavezništvo G6 dodaja pristanišče Göteborg

Danes, je zavezništvo G6 začelo novo tedensko neposredno linijo med Švedsko in Azijo. Prva kontejnerska ladja v novi službi bo zapustila APM Terminal v Göteborgu, 28. avgusta s tovorom gozdnih proizvodov, jekla in strojev. Na tej rotaciji se bodo uporabljale ladje s kapaciteto okoli 14.000 TEU.

Patrik Thulin, CCO na APM Terminalu v Göteborgu je dejal : ” S tem, da smo dobili nov terminal, nova dvigala, nova luška in nadgrajena kopenska območja imamo sposobnost, da hitro in učinkovito sprejmemo plovila te velikosti. Upamo, da bomo zagotovili večje količine tako iz Švedske in Norveške.”

Rotacija bo pokrila naslednja pristanišča : Qingdao (Kitajska) – Shanghai (Kitajska) – Hong Kong (Kitajska) – Yantian (Kitajska) – Singapur (Singapur) – Rotterdam (Nizozemska) – Hamburg (Nemčija) – Gdansk (Poljska) – Gothenburg ( Švedska) – Antwerpen (Belgija) – Southampton (Velika Britanija) – Singapur (Singapur) – Yantian (Kitajska) – Qingdao (Kitajska).

Do sedaj, je Švedska imela samo eno direktno kontejnersko službo za Daljni vzhod – tedenski prevoz, opravljen iz Göteborga, ki jih izvajata družbi MSC in Maersk Line.

Claes Sundmark, podpredsednik prodaje in marketinga v pristanišču Göteborg je povedal : ” Široka paleta storitev je ključnega pomena za švedsko industrijo. Zelo je spobudno, da zavezništvo G6 verjame v švedski trg in pristanišče Göteborg kot tovorno vozlišče. Neposredne storitve pomenijo, hiter in varen prevoz z odlično zanesljivostjo.”

Fredrik Håkansson Sall, generalni direktor v podjetju Hyundai Merchant Marine je povedal : ” Opazili smo povečanje trgovine med Skandinavijo in Kitajsko, zlasti izvoz na Kitajsko. To je razlog, zakaj se vračamo v Göteborg z največjimi in najmodernejšimi ladjami v floti.”

Vir informacij : worldmaritimenews.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s