Scorpio Tankers dodal dve novogradnji

Lastnik tankerjev in upravljavec Scorpio Tankers Inc je sklenil sporazum za nakup dveh tankerjev, razreda MR in LR2, ki sta trenutno v gradnji. Skupna cena obeh znaša 95.5 milijona dolarjev. Tanker razreda MR, se gradi v ladjedelnici Hyundai Mipo Dockyard Co. Ltd v Južni Koreji in bo stalo podjetje Scorpio približno 37 milijonov dolarjev. Plovilo se bo podalo na morje v septembru 2015. Drugi tanker razreda LR2 se gradi v ladjedelnici Daehan Shipbuilding Co., Ltd, za približno 58.5 milijona dolarjev. Plovilo je načrtovano za dostavo v avgustu 2015. Po dostavi bo podjetje zakupnik “charter” plovila za devet mesecev, kar bo stalo 10.000 dolarjev na dan. Scorpio namerava prevzeti lastništvo plovila ob zaključku “charterja.”

Pred kratkim je družba prevzela tudi dostave petih novogradenj, tri MR tankerje in dva LR2 tankerja ti so :

STI Brooklyn, MR tanker, dobavljen iz ladjedelnice SPP Shipbuilding Co. Ltd. v mesecu juliju 2015. To plovilo je začelo potovanje na testnem trgu ob dostavi.

STI Savile Row, LR2 tanker, dobavljen iz ladjedelnice Sungdong Shipbuilding and Marine Engineering Co., Ltd, junija 2015. Ob dostavi je to plovilo začelo 45 dnevno potovanje, za približno 28.000 dolarjev na dan.

STI Spiga, LR2 tanker, dobavljen iz ladjedelnice Daehan Shipbuilding Co., Ltd., junija 2015. Ob dostavi je to plovilo začelo 43 dnevno potovanje, za približno 27.500 dolarjev na dan.

STI Westminster, MR tanker, dobavljen iz ladjedelnice HMD, junija 2015. To plovilo je začelo potovanje na probnem trgu ob dostavi.

STI Seneca, MR tanker, dobavljen iz ladjedelnice HMD, junija 2015. To plovilo je začelo potovanje na testnem trgu ob dostavi.

Vir informacij : worldmaritimenews.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s