Pristanišče L.A. pripravlja Yusen Terminal za prihod večjih ladij

V pristanišču Los Angeles se bo letos poleti začela gradnja, dvoletnega projekta, kako izboljšati kontejnerski terminal, ki ga upravlja Yusen Terminals LLC z namenom, da se pritegne večje ladje na terminal. V ta namen je Los Angeles odbor luških komisarjev podelil pogodbo družbi Manson Construction Co za nadgradnjo privezov 212-224. Vrednost pogodbe znaša 44,6 milijonov USD.

Izvršni direktor luke, Gene Seroka je povedal “ta projekt je sestavljen iz strateških izboljšav, da bi Yusen postal boljši terminal in okrepil našo konkurenčno prednost. Poleg tega bomo pospešili našo zavedanost po najvišjih okoljskih standardih”.

Yusen je hčerinska družba Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK Group) in Macquarie Infrastructure Partners III, ki deluje na 185 ha kontejnerskega terminala v okviru dolgoročnega najema s pristaniščem, ki se razteza preko 2026.

Projekt tudi pomeni razvoj večjega kapitala programa pristanišča, namenjena izboljšanju železniške učinkovitosti na vseh morskih terminalov v Los Angelesu. Pristanišče namerava v naslednjih petih letih vložiti več kot 800 milijonov dolarjev v svoje objekte.

Projekt je sestavljen iz nadgradnje pomola, infrastrukture v okviru obstoječih terminalov za okrepitev sposobnosti Yusen za prihod največjih ladij na trans-pacifiških plovnih poteh. Po izboljšavah bo Yusen zmožen sprejeti tri kontejnerske ladje, kapacitet 13.000 TEU, 11.000 TEU in 6.500 TEU, v tem zaporedju in tako zagotoviti tovorne tokove v času prometnih konic, ko se ladje pokliče na vse tri priveze.

Do danes je največja ladja, ki jo je Yusen sprejel imela 8.500 TEU. Terminal običajno sprejme ladje s kapaciteto 6.500 TEU in lahko obdela dve plovili hkrati.

V projekt so vključili tudi 25 ukrepov za omilitev vpliva na okolje med izgradnjo in tekoče poslovanje terminala. Ti vključujejo tudi uporabo najčistejše gradbene opreme, izvajanje strategij za zmanjšanje hrupa in recikliranje gradbenih materialov za uporabo na kraju samem in druge projektne gradnje.

Na podlagi vseh stroškov oblikovanjam vodenja projektov in gradnje je skupna naložba v pristanišču ocenjena na več kot 67 milijonov dolarjev. Ta znesek vključuje stroške za železniški on-dok projekt, ki bo opravljen v skladu z posebno pogodbo leta 2016. Poleg tega, Yusen ocenjuje, da bi lahko vložil več kot 60 milijonov dolarjev v podporo projektu.

Vir informacije : worldmaritimenews.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s