UASC prispel v pristanišče Felixtowe

Najnovejše plovilo United Arab Shipping Company (UASC), Barzan z kapaciteto 18.800 TEU je dosegel pristanišče Felixtowe v Veliki Britaniji. V Felixtowe je prispel direktno iz pristaniča Port Kelang v Malziji. Ladja Barzan je razporejena na UASC storitev po imenu AEC1, ki deluje na liniji Azija – Severna Evropa.

Clemence Cheng, izvršni direktor Luke Felixstowe in generalni direktor divizije HPH Evrope je dejal : “Naša naložba v novo infrastrukturo, opreme, sistemov in v ljudi nam je zagotovila, da smo postali izbira za idealno pristanišče za najnovejšo generacijo mega plovil, ki delujejo na azijskem trgu. Naša sposobnost za obravnavo teh ogromnih plovil se bo še povečala, ko bomo podaljšali privez 9, ki bo končan ob koncu letošnjega leta”.

Ladja Barzan imenovana na svetu kot najboljša okolju prijazna ladja, je prva iz serije šestih 18.800 TEU plovil, ki jih je UASC pridobil za linijo Azija – Severna Evropa. Barzan je tudi del prve LNG flote in bo postavil nove standarde za učinkovitost porabe goriva in energije, zaradi optimizirane zasnove in niza učinkovitih tehnologij. Skupna dolžina ladje znaša 400 metra, širina 58,68 metra, globina 30,6 metra in ugrez 16 metra.

Storitev AEC1 pljuje poleg Felixstowe tudi v pristanišča : Qingdao, Šanghaj, Ningbo, Yantian, Port Kelang, Rotterdam in Hamburg.

Vir informacij : worldmaritimenews.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s