Evergreen razširja storitve v Aziji z dvajsetimi novimi ladjami

Tajvanjski ladjar Evergreen bo oddal naročilo za 20 kontejnerskih ladij, z kapaciteto 3.000 TEU vsaka. Novico je napovedal predsednik in podpredsednik Bronson Hsiehna na konferenci delničarjev družbe, ki je bila 17. junija. Evergreen Line obvladuje četrto največjo kontejnersko floto na svetu, z več kot 190 ladjami z zmogljivostjo približno 850.000 TEU. Družba je prepričana, da bi ta naložba po ocenah stala 700 milijonov USD (ali 35 milijonov USD po ladji). S tem pa bo razširila tudi svoje azijske storitve za 20%.

Evergreen se pogaja s tremi ladjedelnicami v zvezi z naročilom : Ladjedelnica Hyundai Mipo iz Južne Koreje, Imabari ladjedelništvo iz Japonske in Tajvanski CSBC Corporation, ki pričakuje, da bodo pridobili naročila za 14 od 20 ladij.

Družba meni, da bo to koristno tudi za celovito regionalno gospodarsko partnerstvo (RECP), ki je pobuda za povezavo desetimi državami članic ASEAN ter sporazum o prosti trgovini partnerjev v kateri so Avstralija, Kitajska, Indija, Japonska, Nova Zelandija, in Južna Koreja.

Vir informacije : vesselfinder.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s