Carnival naročil štiri potniške ladje na LNG pogon

Carnival Corporation & Plc je podpisal pogodbo, vredno več milijard dolarjev z družbo Meyer Werft za štiri ladje nove generacije, ki ne bodo imele samo najvišjo zmogljivost potnikov na svetu, ampak bodo to prve potniške ladje na LNG pogon. Pogodba z Meyer Werft je del večjega, predhodno najavljenega strateškega sporazuma med ladjedelnicama Meyer Werft in Fincantieri S.p.A za naročilo devetih novih potniških ladij, ki bodo zgrajene med letoma 2019 in 2022.

Štiri nove ladje bodo imele nosilnost 180.000 bruto ton, vsaka pa bo imela kapaciteto 6.600 potnikov. Carnival je povedal, da bodo imele ladje novi inovativni dizajn. Dve ladji se bosta gradili za AIDA Cruises v ladjedelnici Meyer Werft v Papenburgu v Nemčiji. Carnival še ni objavil komu bodo dali drugi dve ladji, ki se bosta gradili v ladjedelnici Meyer Turku na Finskem. Predsednik Carnival Corporation, Arnold Donald, je dejal, da je pogodba v skladu s strategijo družbe za zamenjavo ladij, ki so manj učinkovite, z novejšimi in večjimi ladjami v bližnji prihodnosti.

“Te ladje bodo razširile naš vodilni položaj v skupini Costa, vodilni na trgu, na vseh večjih evropskih trgih, ” je dejal Michael Thamm.

V zadnjih letih smo zgradili sedem ladij za AIDA Cruises. Počaščeni smo, da je Carnival Corporation zaupal izvajanje tega ambicioznega programa in se veselimo, gradnje teh štirih veličastnih plovil, “je dejal Bernard Meyer, direktor Meyer Werft.

Vir informacij : pomorac.net

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s