Deltamarin uvaja inovativno obliko plovila RO-PAX

Na razstavi Nor-Shipping 2015 v Oslu so pokazali novo obliko RO-PAX plovila, ki ga je naredilo podjetje Deltamarin. Poimenovali so ga “Delta-Challenger”. Gre za enega izmed najbolj energetsko učinkovitega in okolju prijaznega plovila, ki bo temeljil na Deltamarinovih izkušnjah za razvoj konceptov ladij. Zasnova “Delta-Challenger” je bila razvita s pomočjo vodilnih partnerjev ladjedelništva in z visokimi strokovnimi znanji v posameznih ladjedelniških področjih. Skupaj so v novo zasnovo vključene najnovejše tehnologije, ki so na voljo, mnoge so bile uporabljene prvič v plovilih RO-PAX.

Plovilo “Delta-Challenger” ima šest rotorskih jader od podjetja Norsepower, kar plovilu omogoča 10% zmogljivosti celotne pogonske moči 1,3MW, ki zmanjšuje porabo goriva. Dodatne ekonomičnosti porabe goriva in okretnost plovila so dosegli s kombinacijo električnih strojev (dvojno gorivo). Štiri elektrarne (2 x 6 MW in 2 x 3 MW) in nov kompaktni azipod D, ki je nameščen pod pogonski sistem ABB. Plovilo bo imel GTT Mark III membrane LNG cisterne za skupno kapaciteto 1.200 m3.

Prezračevalne in klimatske naprave bodo optimizirane od podjetja Carrier. Da bi zagotovili maksimalno udobje in hkrati zmanjšali porabo energije, plovilo uporablja regeneracijo toplote. Plovilo ima sposobnost hkratnega nakladanja in razkladanja na dveh ravneh. Na glavnem in zgornjem nivoju bo plovilo imelo 2,720 metra stez. V spodnjem pa bo 480 mest za avtomobile in 104 mest za avtomobile v dveh nivojih. V celoti bodo lahko naložili 950 avtomobilov. Zmogljivost prevoza potnikov je 950 in 50 članov posadke. Plovilo ima 267 potniških kabin za potnike in 32 kabin za člane posadke. Dolžina plovila je 200 metrov in široko je 30,4 metra. Ugrez pa znaša 6 metra, skupna nosilnost je 7900 ton. Hitrost znaša 18,5 vozla.

Gospa Päivi Haikkola, direktorica Deltamarin R & D je dejala: Izpodbijanje obstoječih načinov z uporabo najnovejših tehnologij so bile vedno del filozofije Deltamarina. Z novim “Delta-Challenger” želimo pokazati kaj lahko pričakujemo v prihodnosti za Ro-PAX plovila. Z združitvijo obstoječih tehnologij na najvišji ravni, lahko ustvarimo nekaj posebnega, vendar funkcionalnega. Pravi izdelek za stranko ne sme biti “Delta-Challenger” kot tak, ampak ideja je, da skupaj s stranko in našimi partnerji lahko razvijemo izjemno plovilo, ki bo najbolje služil potrebam naročnika v prihodnje.

Vir informacije : www.vesselfinder.com , FOTO : Deltamarine

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s