Nor-Shipping Awards 2015

Priznava dosežke v treh področjih – energetska učinkovitost, inovativni ladijski dizajn in mladi podjetniki.

Nagrado za energetsko učinkovitost je bila dana ladji Harvest Frost, ki služi predvsem za prevoz žita in tudi kot del AMD logistike rastoče flote. Ladja je bila oblikovana v Mitsubishi Heavy Industries (MHI), za kupca Oshima Shipbuilding in je bila dana v operativo Archer Daniels Midland USA, 29. oktobra 2014. Nosilnost ladje za prevoz razsutega tovora je 95.000 DWT. Plovilo ima inovativne funkcije MHI, kot so zasnova, različne zelene tehnologije in Mitsubishi Air Lubrication System. Plovilo ima tudi novo obliko loka, ki je namenjena zmanjšanju upora.

Nagrado za inovativni ladijski dizajn je bila namenjena Ulstein X-Stern. Gre za novo funkcijo oblikovanja ULSTEIN skupine, ki zmanjšuje pospeške, naklone in vibracije in izboljšuje udobje in varnost. Ladja SX175 offshore je že naročena za nemške lastnike Bernhard Schulte / WINDEA Offshore in bo zgrajena v Ulstein VERFT na Norveškem. X-Stern je nagnjen in ima višjo krmo, ki omogoča ostre oblike v katerih se lahko prečna tram plošča nadomesti s koničasto krmo.


Nagrado za mlade podjetnike pa je šla v roke Boyan Slat ustanovitelju in izvršnemu direktorju podjetja The Ocean Cleanup (Nizozemska). Oblikoval je sistem, ki z vrsto plavajočih ovir lovijo v morju smeti, kar bi omogočilo platformo za njihovo učinkovito izločanje plastike kasneje. Leta 2014, se je izkazalo, da je ta koncept tehnično in finančno izvedljiva metoda za čiščenje oceanov v roku 10-tih let.

Vir informacije : worldmaritimenews.com , FOTOGRAFIJE : Nor-Shipping Awards 2015

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s