Jadrolinija dokončno uvaja spletno prodajo vozovnic

Od tega petka 29.5.2015 Jadrolinija prihaja na poletni vozni red plovbe, ki bo zaznamoval nekaj novosti, kot so spletni portal za nakup vozovnic za trajektne prevoze in predplačniške kartice Jadrolinija2Go, so napovedali na tiskovni konferenci, ki je potekala ta četrtek 28.5.2015 na krovu trajekta Marco Polo v Splitu.

Letos Jadrolinija pričakuje povečanje poslovanja od 3 do 5 odstotkov. Največje povečanje naj bi bilo na severnem Jadranu, predvsem na otoke Cres, Lošinj in Pag. Uvedli bodo tudi dodatne trajekte na otoke. Na Brač bo namesto zdajšnjih 9 linij vozilo 15 linij, na Hvar namesto zdajšnjih 3 bo vozilo 6 linij. V začetku meseca junija bo nakup kartice mogoč preko spletne strani www.jadrolinija.hr, tako bo vrsta za vozovnice na samem mestu pomola postala zgodovina. Možnost predplačniških računov je mogoč tako za otočane kot tudi za ne-otočane in turiste.

Predsednik uprave Jadrolinija, gospod Alan Klanac je komentiral tudi poročilo preteklega leta. Preteklo leto se je s strani ladjarja končalo s pozitivno bilanco prometa in uvedbo štirih novih trajektov. Jadrolinija je pripeljala skoraj 10 milijonov potnikov in več kot 2 in pol milijona vozil. Precejšnje povečanje števila potnikov in vozil je bilo na mednarodnih linijah (Zadar-Ancona, Ancona-Split in Dubrovnik-Bari) in to za 16%. Na domačih linijah so tudi zabeležili pozitiven trend v številu potnikov in vozil, zlasti z uvedbo dodatnih reklam. Kot najbolj donosna linija na našem področju je linija Split – Supetar. Leta 2014 je Jadrolinija zabeležila dobiček v višini 8,2 milijona kun. Prihodki so se povečali za 0,1% in so znašali 840.800.000 kun, medtem ko so odhodki znašali 832.600.000 kun in se zmanjšali za 0,6%. Tako, da so z poslovanjem zadovoljni. Jadrolinija ima zaposlenih 1.700 delavcev.

Vir informacije : pomorac.net

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s